'Wij zetten graag
de mensen en
de natuur centraal’

Vroeger leefden we in kleinere, hechte samenlevingen. Tegenwoordig leven we in grotere samenlevingen en toch meer op onszelf. Het gevolg is dat mensen vereenzamen. Dat geeft te denken. Zetten we onze vierkante meters woonoppervlakte wel verstandig in? Wat is tegenwoordig het ‘sociale bankje’ waar mensen elkaar op natuurlijke wijze ontmoeten?

Een thuis in een duurzame leefomgeving
draagt bij aan geluk...

.. zo weten we uit de beschikbare wetenschappelijke onderzoeken naar dit onderwerp én uit eigen ervaring in bijvoorbeeld ons nieuwbouwproject De Treffe in Heerenveen en Smit Breedpad. De klimaatadaptieve en divers ingerichte buitenruimte speelt een prominente rol in de Kluer-ontwerpen. De groene, natuurinclusieve landschappen helpen bewoners te ontspannen, te bewegen en te ontmoeten. Bewoners hebben medezeggenschap in de inrichting. Dat verbindt en zorgt voor een ontwerp dat is afgestemd op hun behoeften. Het is allemaal opgenomen in de zes bouwstenen van Kluer.

GERARD VAN DER DUIM
Lont

Als de buurt en de woning bijdragen aan woongeluk, blijven mensen er langer wonen

Elke discipline binnen Kluer brengt kennis naar de tafel. De architect en de landschapsontwerper bedenken creatieve ruimtelijke oplossingen voor fijn wonen. Inclusief een landschap dat piekwater kan opvangen, verkoeling geeft aan de omgeving en een huis biedt aan insecten en vogels. De omgevingspsycholoog analyseert de lokale context, stemt af met bewoners en vult het ontwerp aan met wetenschappelijke inzichten voor positieve gezondheid. De aannemer maakt bouwtekeningen van de plannen en realiseert samen met de landschapsarchitect de uiteindelijk leefomgeving.
Wil jij weten wat wij voor jouw locatie, projectontwikkeling of renovatieproject kunnen betekenen?